Призив на Християндемократическата партия на България

ПРИЗИВ НА ХРИСТИЯНДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ НА БЪЛГАРИЯ
ЗА ОБЩА КАНДИДАТСКА ЛИСТА ЗА ИЗБОР НА ПРЕДСТАВИТЕЛИ В ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ЗА ЕВРОПЕЙСКАТА НАРОДНА ПАРТИЯ /ХРИСТИЯНДЕМОКРАТИ/

Ние, християндемократическа партия на България, като регистриран участник в изборите за европейски парламент, насрочени на 25.05.2014 г. призоваваме всички партии, които идейно принадлежат към християндемократическото семейство, представено в Европейския парламент от Европейската народна партия за обединени усилия и обща кандидатска листа.
Християндемокрацията е наша ценност, ние я носим в своето име и ние не можем да защитаваме и отстояваме на тези избори нещо друго освен най-широкото й представителство в Европейския парламент, който предстои да бъде избран на предстоящите избори. Ние искаме България да излъчи възможно най-много депутати, които да се присъединят към ЕНП /христяндемократи/.
Водени от горното и в духа и името на християндемокрацията,
ПРИЗОВАВАМЕ
ПП “ГЕРБ”
Партиите на Реформаторски блок: ПП “Демократи за силна България”, ПП “Съюз на демократичните сили”
ПП “Синьо единство”
и всички други партии, движения и коалиции, които искат да подкрепят Европейската народна партия за ОБЩА КАНДИДАТСКА ЛИСТА ЗА ЕНП.
Всички партии, които членуват в ЕНП или се числят към християндемократическото семейство на европейските партии трябва да бъдат единни в този важен момент на изпитание за Европа и европейската християндемокрация.
Християндемократите обединиха Европа след Втората световна война, християндемократите намериха формулата за гарантиране на траен мир с идеята за прилагането на християнски принципи в политиката – вместо да търсят мъст след световна война християндемократическите народи свалиха своите граници и направиха безсмислено воденото на войни помежду им. Те премахнаха помежду си икономическата логика на войната и я заместиха със създаването и утвърждаването на общи интереси.
Нека и ние християндемократическите партии в България покажем, че сме способни на същото, че сме способни на обединени и съгласувани действия в името на ДОБРОТО, в името на ХРИСТИЯНДЕМОКРАЦИЯТА.
Нека не разбиваме гласовете за ЕНП като се конкурираме помежду си.
Нека участваме заедно в битката за Европа, в състезанието за европейския парламент и за християндемокрацията в него.
Уважавайки всички вас – различните партии от християндемократическото семейство, към които се обръщаме и съзнавайки, че все още нямаме нито вашата история нито вашия опит, ние Християндемократическата партия на България, ви призоваваме за обединение около каузата на Европейската народна партия, носител на християндемократическите идеали и ценностии, които всички ние изповядваме.
Ние ХДП на България считаме за наш дълг търсенето на разбирателство и мир, защото това е ДОБРОТО, което християндемократическите партии в различните европейски държави дадоха на Европа.
Ние ВЯРВАМЕ, че като членове на едно и също християндемократичско семейство, макар и от различни партии можем да бъдем единни в името на ценностите и идеалите, които ни свързват, за да бъде Доброто възможно и тук, за да бъде България част от Европа и в ценностен смисъл.
Ирина Абаджиева-Репуц – председател на ХДП

Сподели