Ирина Абаджиева Репуц: Кърджали е в душата ми!

Ирина Абаджиева Репуц е една от най-интересните личности сред кандидатите за народни представители в Кърджали. Водачът на листата на Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ освен известен адвокат, председател на Християндемократическата партия и майка на 5 деца, е и внучка на легендарния кмет на града Петко Калчев – човекът, направил най-много за града в цялата му история. Не случайно го наричат Строителя на Кърджали, а общинският съвет го удостои през 2008 г. посмъртно със званието „почетен гражданин”. Петко Калчев е кмет три мандата – от 1959 г до 1974 г. По време на неговото управление малкото погранично селище се превръща в модерен град с нови квартали и улици, стадион, театър, библиотека, модерно кино,  окръжна болница. Построени са две нови училища, довършено е уличното осветление и започва изграждането на Водното огледало и околовръстния път. Петко Калчев си е представял Кърджали като малка Будапеща – с красиви паркове и зони за отдих от едната страна на реката, модерни и уютни жилища от другата, като двете части се свързани с мостове.  Своите мечти за красотата на града има днес и неговата внучка Ирина Репуц.

„Кърджали е в душата ми, защото е свързан със спомена за моя дядо Петко Калчев. Той е пример за това как може да се управлява със съвест. Ние не получихме материално наследство, но за нас той остави едно огромно име и моралното задължение да пазим този чист пример. Той носеше мечта в Кърджали да има университет. Университетите привличат младите хора, те създават семейства, раждат им се деца и остават за постоянно, а когато има живот, има и развитие. На мен се падна предизвикателна и тежка задача да се върна отново тук и се опитам да спечеля доверието на хората като им кажа, че доброто е възможно.

Ако бъда избрана за народен представител, искам Кърджали да бъде отново приоритет на държавата. Ще опитам да привлека средства за нови спортни съоръжения, да се създаде висше учебно заведение и градът да бъде развиван като областен център, а не като погранично селище. Оставеният стадион от времето на моя дядо вече не е достатъчен, учебните заведения не са чак толкова много и толкова привлекателни, за да привлекат миграция от други селища. Виждам, че този град вече не би могъл да бъде първенец по чистота. Много неща могат да се направят за града с воля, почтеност и съвестност, особено ако се приложи програмата на Патриотичната коалиция”.

Според Ирина Репуц мерките в нея бързо ще променят и региона, и цялата страна. Безплатни лекарства за всички ученици, ходещи на училище, и за пенсионери над 65 години, увеличение на всички пенсии с поне 200 лева, изграждане на държавна верига бензиностанции с ниски цени, огромна държавна помощ при раждането на деца от родители над 18 години и със средно образование, подкрепа за малкия и средния бизнес – това само част от предложенията на коалицията.

Внучката на Петко Калчев е убедена, че те веднага ще осигурят по-добър живот за всички граждани на региона още в утрешния ден и са основа за едно по-добро бъдеще.

„Гласувайте с номер 24, защото доброто е възможно, аз вярвам в това и моят дядо го е доказал” – завършва Ирина Репуц, която е сигурна, че Кърджали го очаква добро и дори блестящо бъдеще, стига управниците му да развият неговия потенциал и да мислят за града и проблемите на хората, а не за себе си. 

Ирина Абаджиева Репуц: Кърджали е в душата ми

Сподели