Д-р Щефан Кауфман: ,,Самият аз смятам, че Християндемократическата партия в България е много близо до убежденията, представлявани от ХДС в Германия и развиват тези убеждения, характерни за християндемократическия съюз в Германия, също така и на европейско ниво –споделят едни и същи ценности. Тази партия трябва да бъде подкрепена, за да се развива успешно и за в бъдеще.“

Всеки един политик да работи за добруването на своя народ и да дава личен пример със своята надеждност като политик, с чистотата си като личност. Да служи за пример и да представя достойно своя народ и избиратели. Това каза депутата от Германския Бундестаг д-р Стефан Кауфман специално за предаването „Нашият ден“ на БНР пред микрофона на Анелия Торошанова.
Според д-р Кауфман България трябва да продължи по пътя, който вече е избрала като държава, член на Европейския съюз, държава, която споделя европейските ценности. Германският политик говори за образователната система в България и перспективите пред младите хора в България.
В Германия само 50 % завършват и могат да кандидатстват. От завършилите и положилите матура 70-80 процента продължават като студенти. През последните години броят на студентите силно се е увеличил. Затова имаме проблем със специалистите в различни занаятчийски професии и други специалисти – сподели за БНР д-р Стефан Кауфман. – Българско национално радио, 14.04.2015г.

Цялото интервю можете да чуете на:

http://bnr.bg/hristobotev/post/100545042/balgaria-trabva-da-prodalji-po-pata-na-evropeiskite-cennosti

Сподели